Ga naar de inhoud
Voetbal

Haaland tekent voor vijf jaar bij Manchester City

Erling Haaland heeft maandag een vijfjarig contract getekend bij Manchester City. De 21-jarige Noorse spits ligt hiermee tot de zomer van 2027 vast bij de kampioen van Engeland. Een maand geleden bereikte City al een akkoord met Borussia Dortmund over de afkoopsom, nu is Haaland zelf ook rond met zijn nieuwe club.

De aanvaller, wiens vader Alf-Inge 22 jaar geleden ook voor 'The Citizens' tekende, kijkt ernaar uit om voor zijn nieuwe club te gaan spelen. "Dit is een trotse dag voor mij en mijn familie. Ik heb City altijd gevolgd en heb dat de afgelopen jaren ook met plezier gedaan", zegt Haaland op de website van de club. "Je kan niet anders dan ontzag hebben voor hun speelstijl. Het is vermakelijk en ze creëren veel kansen, perfect voor een speler zoals ik."

De spits denkt dat hij in Manchester op zijn plek zit, met "spelers van wereldklasse" als teamgenoten en Pep Guardiola, "een van de beste trainers ooit", als manager. "Ik heb het gevoel dat ik op de juiste plek ben om mijn ambities waar te maken. Ik wil doelpunten maken, prijzen pakken en mijzelf als voetballer ontwikkelen. Ik ben er zeker van dat ik dat hier kan doen."

Haaland sluit op 1 juli aan bij Manchester City. De 21-voudig Noors international speelde eerder voor onder meer Red Bull Salzburg en Molde FK.

Bron: ANP