Ga naar de inhoud
Oranje

Van Gaal grapt over Gouden Bal-kansen Noa Lang

Beeld © Ons Oranje

Louis van Gaal ging tijdens de persconferentie in aanloop naar Be;gië - Nederland in op de zelfverzekerde uitspraken van Noa Lang, die de Gouden Bal wil winnen en bij dat doel steun van de bondscoach voelt. Kort daarna uitte Van Gaal zijn bewondering over de Belgische middenvelder Kevin de Bruyne en vielen die twee verhalen samen in een grap van de trainer.

Van Gaal vertelde dat aanvaller Noa Lang, spelend voor Club Brugge, zeker bijzondere kwaliteiten heeft, maar dat hij nog veel moet leren om te mogen denken aan de prijs voor de beste voetballer ter wereld. 

De ervaren coach gaf kort daarna aan dat hij De Bruyne de beste speler van het jaar vindt, maar dat de Belg de prijs waarschijnlijk niet wint, aangezien deze bijna altijd naar een aanvaller gaat en hij een middenvelder is. "...dus Noa Lang heeft meer kans dat Kevin de Bruyne, hahaha!"

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.45 uur tegen België in de groepsfase van de Nations League. Daarna volgen nog drie duels tegen Wales (8 juni), Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni). 

Lang:
Lees meer:
Lang: 'België gaat me missen, heb jullie voetbal heet gemaakt'