Ga naar de inhoud
Voetbal

Lang: 'België gaat me missen, heb jullie voetbal heet gemaakt'

Beeld © Pro Shots

Noa Lang is klaar met zijn avontuur bij het Belgische Club Brugge en denkt dat ze hem gaan missen als hij eenmaal vertrokken is. De Nederlander is volgens hem en vele anderen klaar voor een stap hogerop.

Bij Club is de Nederlander wekelijks het onderwerp van gesprek. De ene keer vanwege zijn briljante acties op het veld en de andere keer door zijn eerlijke uitspraken. In een afscheidsinterview met het Vlaamse HLN laat hij van zich horen. "Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt, dat denk ik oprecht. Kinderen van 6, 7 jaar oud hier kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voordat ik bij Club speelde niet zo."

"Jullie gaan me missen"

Het voormalige Ajax-talent gaat nog even door: "Geloof mij nou maar: België gaat me missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven. Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die dan ook nog eens zo goed kan voetballen." Lang is zich echter wel bewust van zijn uitspraken. "Ik ben een entertainer. Mensen komen naar het stadion voor jongens als ik. Ik geniet bovendien wel van die sensatie."

Noa Lang heeft twee jaar geleden de overstap gemaakt van Ajax naar Club Brugge, waarmee hij twee keer kampioen van België is geworden. De tweede titel was volgens de Nederlandse vleugelflitser echter wel iets fijner. ''Ze zijn allebei mooi. Maar als je twaalf punten achter hebt gestaan, en las wat er allemaal over Club is geschreven, dan is deze titel een dikke middelvinger'', vertelde hij tegen de Belgische krant.

'AC
Lees ook:
'AC Milan bereidt bod van 20 miljoen voor op Noa Lang'

De oud-Ajacied heeft nog een contract tot 2025 bij de Belgische kampioen, maar hij is niet van plan dat uit te dienen. ''In mijn hoofd ben ik al vertrokken. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar het staat echt niet op de planning om nog een jaar langer bij Club Brugge te blijven'', vertelt hij.

Schreuder

Waar het verhaal van Lang een vervolg gaat krijgen, is nog niet bekend, maar dat het geen Ajax wordt, is wel duidelijk. Niet omdat Lang niet terug wil, maar door de nieuwe trainer, Alfred Schreuder.

"Ik was heel blij toen hij naar Club kwam. Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken'', aldus Lang. 

''We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen. De wedstrijd tegen Seraing was de druppel. Van beide kanten (Lang liep toen bij z’n wissel meteen naar binnen, red.). Een week later liet hij me van minuut 30 tot minuut 80 warmlopen. Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd. Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten'', vertelt de international.

 

Kersverse
Lees meer:
Kersverse Ajax-trainer Schreuder: 'Er zal niet heel veel veranderen'

In de topper tegen, toen nog koploper, Royal Union SG werd Lang in de rust gewisseld, dat heeft Schreuder geweten. ''Het idee ook dat je Noa Lang tijdens de rust wisselt... Tegen Union, op dat moment eerste. Ik geloofde oprecht mijn ogen niet. Het sloeg nergens op.''

Lang vindt zelf dat het rugnummer tien dat hij droeg heilig verklaard mag worden. ''Met Antonio Nusa staat mijn opvolger eigenlijk al klaar. Ik zeg soms tegen hem voor de grap: 'Jij bent de enige die na mij het nummer tien mag dragen'. Want ik weet niet of anderen dat aankunnen – ze hebben grote schoenen te vullen'', vertelt hij tegen de Belgische krant. 

De Nederlander weet zelf dat hij vertrekt, maar nog niet wat zijn nieuwe club wordt. AC Milan zou echter interesse hebben en dat kan Lang 'niet ontkennen'.

In 85 wedstrijden voor Club Brugge was hij goed voor 26 goals en 26 assists. Waar sommige voetballers terughoudend zijn over wat ze willen en kunnen bereiken, is Lang er heel erg open over tegen Het Laatste Nieuws. ''Doe er maar een mooi WK bij. En op een dag de Champions League. En de Ballon d’Or. Alleen dan kan ik tevreden zijn met mijn carrière.''