Ga naar de inhoud
Te hoog salaris

Feyenoord niet verder met topscorer Dessers

Een balende Cyriel Dessers na de verloren Conference League tegen AS Roma Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Feyenoord neemt afscheid van Cyriel Dessers. De 27-jarige Belgische spits, topscorer namens de Rotterdammers in de Conference League, is volgens diverse media te duur om definitief over te worden genomen van Racing Genk.

Feyenoord huurde Dessers afgelopen seizoen van de Belgische club en had de afspraak gemaakt, voor middernacht op 1 juni 2022 te mogen beslissen om de spits voor 4 miljoen euro over te nemen.

Maar dat was voordat Dessers, die in internationaal verband uitkomt voor Nigeria, met tien goals topscorer werd van de Conference League. In de Eredivisie en KNVB Beker maakte Dessers ook in totaal tien doelpunten voor de Rotterdammers.

Eerste
Lees meer
Eerste doelpunt Dessers in Nigeriaans elftal

Salaris

Door zijn opvallende prestaties, in vooral Europa, viel Dessers meer op dan voorheen en ook meer in de smaak bij andere clubs. Clubs, die wél aan de salariseisen van de spits kunnen voldoen.

Want dát is het probleem van Feyenoord: de 4 miljoen euro die de club moet verzamelen om Dessers van Genk over te nemen, is geen onoverbrugbaar euvel.

Maar de aanvaller kan na zijn goede seizoen nogal wat eisen op het gebied van inkomen. Volgens RTV Rijnmond is de club bereid het benodigde bedrag over te maken naar België, maar kunnen de Rotterdammers geen akkoord met Dessers bereiken over zijn salaris.

"De aanbieding van Feyenoord, waarbij hij één van de grootverdieners in Rotterdam zou worden, heeft hem nog niet kunnen verleiden om te tekenen", meldde de regionale omroep, die zeer goed is ingevoerd bij Feyenoord, op dinsdag.

Spits
Lees meer
Spits Dessers wil nu echt in voetsporen Van Hooijdonk treden

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord laat woensdag weten 'met veel plezier' terug te kijken op afgelopen seizoen met Dessers. "Een memorabel jaar, om vele redenen. Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: goals scoren en het verschil maken. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. En ook niet onbelangrijk: hij heeft de harten van het publiek in De Kuip gestolen. We wensen hem daarom alle succes bij het vervolg van zijn voetballoopbaan."

'Groot avontuur' 

Dessers zelf wil de club en met name de supporters van Feyenoord bedanken. "Ik heb een fantastische tijd bij Feyenoord gehad. Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is een van de beste uit mijn carrière geweest. Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven."