Ga naar de inhoud
Nederlands elftal

Memphis: 'Ik zou Wijnaldum oproepen'

Memphis en Wijnaldum (rechts) Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Memphis heeft tijdens een persmoment rond het Nederlands elftal zijn maatje en collega Georginio Wijnaldum een hart onder de riem gestoken. De 31-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain ontbreekt momenteel in de selectie van Oranje, omdat Louis van Gaal vindt dat Wijnaldum 'niet geleverd' heeft. Memphis is dat niet met de trainer eens.

"Ik zou hem oproepen als ik bondscoach was", sprak de 28-jarige aanvaller van Barcelona bij de NOS. "Ik vind wel dat hij hier veel heeft laten zien en erbij hoort."

Van Gaal wond er maandag, een dag eerder, geen doekjes om. "Ik vind vorm belangrijk. Oranje is geen revalidatiecentrum, geen psychotherapeutisch centrum. Je moet leveren. Wijnaldum heeft dat niet gedaan."

Louis
Lees meer
Louis van Gaal: 'Wijnaldum heeft niet geleverd'

De 86-voudig international Wijnaldum werd daarom door Van Gaal buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de vier Nations League-duels met België (vrijdag), Wales (twee keer) en Polen.

Memphis ziet het anders dan zijn trainer. "Ik vind dat hij (Wijnaldum, red.) veel strepen heeft hier. (...) De naam Wijnaldum vind ik in de selectie horen. Ik heb geen twijfels dat dat weer gaat komen."

Van
Lees meer
Van Gaal passeert Wijnaldum voor Oranje en verrast met Janssen

Van Gaal voegde maandag ook meteen toe aan zijn woorden, dat Wijnaldum zeker niet uit beeld is voor het WK in Qatar, later dit kalenderjaar.

"Als hij zijn normale vorm hervindt, gaat hij gewoon weer spelen. Dan selecteer ik hem meteen. Hij is niet uitgewist. Ik ben een liefhebber van Georginio, maar je moet het wel waarmaken."

'Broeder'

Wijnaldum was dit seizoen ook al geen vaste basiskracht bij Paris Saint-Germain. Memphis besloot zijn vriend en collega te bellen, toen het slechte nieuws van Van Gaal daar nog eens bovenop kwam. "Er was contact. We proberen gewoon broeder van elkaar te zijn."