Transfers in het voetbal

Frenkie de Jong: 'Het liefst blijf ik bij Barcelona'

31 mei 2022 12:59 Aangepast: 31 mei 2022 13:31
Frenkie de Jong met een jonge Barcelona-fan Beeld © Pro Shots / Stefan Koops

Het kan wel eens een hectische transferzomer worden voor Frenkie de Jong. De 25-jarige middenvelder van FC Barcelona staat volgens veel media nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United, waar zijn oude trainer Erik ten Hag de scepter zwaait. Op geruchten wil de Oranje-international niet ingaan, maar op zijn gevoel wel: "Barcelona is mijn droomclub."

Dit vertelde De Jong in een interview met ESPN. "Vroeger ging ik nog wel eens in op geruchten, maar dat doe ik niet meer."

Op de vraag wat hij zelf het diepst in zijn hart zou willen, antwoordde de middenvelder: "Bij Barcelona blijven. Dit is van jongs af aan mijn droomclub."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Frenkie de Jong naar Manchester United? Zeker een optie, maar waarom zou hij weggaan?

"Vroeger was ik nog wel eens onbezonnen, als me gevraagd werd naar andere clubs’’, ging De Jong verder. "Die tijd is geweest. Of ik gebeld ben? Ik kan daar niets over zeggen, maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona."

De vermeende interesse van Manchester United is hem niet ontgaan. "Natuurlijk krijg ik dat ook mee. Maar ik heb niets gehoord vanuit de clubleiding (van Barcelona, red.), dus ik neem aan dat er niets concreet is, of dat er al een akkoord zou zijn bereikt. Dan heeft het ook niet zoveel zin om me daar druk om te maken", verklaart hij in het Algemeen Dagblad.

Ten Hag

Als het gaat over de band met zijn oud-trainer bij Ajax, neemt De Jong een omweg in zijn uitleg.

"Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. Dat zou ik ook niet doen als het om andere clubs of trainers gaat. Het is een logische link, gezien mijn verleden met Erik ten Hag. Maar dat is het ook wel: de link is logisch, die mag iedereen leggen."

Manchester United speelt komend seizoen in de Europa League, omdat de club slechts als zesde eindigde in de Premier League. Ook dat kan een reden voor De Jong zijn om wel twee keer na te denken voordat hij Barça verlaat, omdat die club wél Champions League-voetbal haalde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Frenkie over Ten Hag: 'U heeft zich bewezen als toptrainer'

De Jong speelt inmiddels alweer drie jaar in Barcelona. In die periode kreeg hij bij de club te maken met bestuurlijke onrust, financiële problemen, een vertrek van sterspeler Lionel Messi, het congé van coach Ronald Koeman en weinig grote prijzen.

"Dat is gewoon een gegeven. Ook ik had me daar meer bij voorgesteld", zegt Frenkie in het AD. "Daar moeten we ook gewoon kritisch over zijn. Maar het is niet zo dat ik ooit spijt heb gehad van mijn keuze, zeker niet. Barcelona is altijd mijn droomclub geweest, van jongs af aan. Dat is het nog steeds."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

FC Barcelona sluit bewogen seizoen af met thuisnederlaag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore