Voetbal

Van Gaal gunt verlate Vincent Janssen 'goede bruidsnacht'

30 mei 2022 17:34 Aangepast: 30 mei 2022 18:45

Louis van Gaal heeft Vincent Janssen na een tip van zijn assistent Danny Blind na vijf jaar weer opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Danny heeft hem als bondscoach vaak geselecteerd en toen maakte hij veel goals", zei de 70-jarige bondscoach van Oranje. "Danny is hem weer gaan volgen, zoals we veertig tot vijftig spelers volgen. Hij stond op de schaduwlijst. Het gaat erom dat ik zo'n type spits wil zien in het Nederlands elftal."

De 27-jarige Janssen maakte dit seizoen slechts een doelpunt in vijftien competitiewedstrijden voor zijn club Monterrey in de Mexicaanse competitie.

"Ik heb zijn laatste wedstrijden in Mexico gezien en hij deed dingen waarvan ik denk: dat is een spits. Maar hij heeft ook harde voeten", doelde Van Gaal op de af en toe wat gebrekkige balaannames van Janssen. "Ik had liever gezien dat hij zachte voeten heeft. Dat kleeft aan hem. Dus of hij het gaat worden, dat weet ik niet."

Uitrusten van huwelijksnacht

Janssen meldt zich pas op 7 juni bij Oranje. Twee dagen eerder trouwt hij met zijn huidige vriendin. "Toen wij eenmaal besloten hadden, dat we hem gingen uitnodigen omdat Donyell Malen geblesseerd was, wisten we nog niet hij gaat trouwen. Dat moest hij ons vertellen." 

Voor Van Gaal was het geen probleem dat Janssen op 5 juni trouwt en dus de eerste Nations League-wedstrijd tegen België mist. Die is op 3 juni.

"Ik vind dat hij mag trouwen. Ik vind ook dat hij zijn bruidsnacht goed moet doorbrengen met zijn lieve vrouwtje. Daar mag hij van uitrusten en dan komt hij 7 juni. Ja, dat wil ik. Ik ben een normaal iemand die ook de menselijke kant waardeert."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vincent Janssen mist België-uit vanwege eigen huwelijk

Brobbey

Janssen krijgt de voorkeur boven Brian Brobbey, een van de spitsen van Ajax. "Maar weet je waarom dat is?", vroeg Van Gaal aan de aanwezige pers. "Ik ben de bondscoach van heel Nederland. Dus ook van Jong Oranje. En die kunnen zich plaatsen voor het EK. Dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers. Daarom zit Brobbey bij Jong Oranje, net als jongens als Lutsharel Geertruida, Sven Botman en Mitchel Bakker."

Nederland opent de nieuwe editie van de Nations League op 3 juni met een uitduel met België. Op 8 juni is Wales de tegenstander in Cardiff. Daarna volgen er thuisduels met Polen (11 juni) en Wales (14 juni) in De Kuip.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Schouten debuteert in selectie Oranje, Janssen na vijf jaar terug

VTBL/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore