Ga naar de inhoud
Aanvoerder mist Nations League-duels

Virgil van Dijk mag na één duel Oranje met vakantie

Bondscoach Louis van Gaal geeft zijn aanvoerder Virgil van Dijk na het komende Nations League-duel met België, op vrijdag 3 juni, vrijaf. De verdediger van Liverpool is volgens de trainer toe aan een welverdiende vakantie. De mandekker mist daardoor de wedstrijden tegen Polen en Wales (twee keer) van volgende week.

Van Dijk meldde zich wel maandag, voor het trainingskamp van de Nations League-duels met België, Wales en Polen. "Dat moest hij ook", haakte Van Gaal. "Anders zou hij de evaluatie van Duitsland niet meemaken."

De bondscoach verwees hierbij naar het oefenduel met Duitsland uit maart, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. "Ik vond dat we toen verkeerd druk zetten. En Virgil is de generaal van het druk zetten. Dus hij moest zeker komen. Dan kan hij ook de eerste wedstrijd spelen (België, red.), de evaluatie en de medische check up afwachten. Daarna kan hij met vakantie.

Champions League verloren

Van Dijk speelde afgelopen zaterdag de Champions League-finale tegen Real Madrid, die met 1-0 verloren ging. In totaal speelde de verdediger 51 duels met zijn club Liverpool, waarvan 34 Premier League-wedstrijden.

"Ik zag ergens een staatje, waaruit bleek dat Van Dijk de meeste wedstrijden in de Premier League heeft gespeeld", aldus Van Gaal.

Van Dijk miste vorig jaar het EK vanwege een zware knieblessure. "Dan is het toch logisch dat hij aan het einde van zijn Latijn is? Als je Virgil kent, die wil alles spelen. Maar we moeten ook naar de dokters luisteren. En soms is het niet verstandig om te spelen."