Ga naar de inhoud
Vuurwerk en stenen

ADO Den Haag na rellen: 'Eerst evaluatie, dan verklaring'

Beeld © ANP

De clubleiding van ADO Den Haag gaat vandaag de thuiswedstrijd tegen Excelsior evalueren en komt daarna met een 'duidelijk statement', zegt een woordvoerder van de voetbalclub. Na het verloren duel met Excelsior gisteren, dat draaide om promotie naar de Eredivisie, liep het in en om het stadion van ADO uit de hand.

Excelsior won na strafschoppen met 8-7 van de thuisclub, nadat de wedstrijd na verlenging in 4-4 was geëindigd.

Vuurwerk en stenen

De beslissing viel toen de Rotterdamse doelman Stijn van Gassel de penalty van Jamal Amofa stopte. De spelers van Excelsior renden aanvankelijk naar de hoek van het veld om samen met de supporters in het uitvak feest te vieren, maar ze werden direct door beveiligers richting de kleedkamers gemaand.

Tientallen aanhangers van ADO kwamen op hetzelfde moment namelijk het veld op. Ze gooiden onder meer vuurwerk en stenen richting de fans van Excelsior. De Mobiele Eenheid greep in om de orde te herstellen, maar daarna gingen de rellen buiten het stadion verder.

Rellen
Lees meer
Rellen in en rond stadion ADO Den Haag na mislopen promotie

Ook tijdens de wedstrijd kwam vuurwerk tevoorschijn. Scheidsrechter Danny Makkelie legde de wedstrijd al na een half uur even stil nadat toeschouwers onder meer vuurwerk op het veld gooiden.

De verlenging kon pas een kwartier later beginnen dan de bedoeling was, omdat veel supporters van de thuisploeg vlak langs de zijlijn stonden. Makkelie wilde pas aan de verlenging beginnen als iedereen weer op de tribune zat. Tijdens het extra half uur en de strafschoppenserie bleef het onrustig rond het veld.

ADO
Lees meer
ADO Den Haag geeft het weg in bizar duel, Excelsior naar eredivisie
Bron: VTBL/ANP