Voetbal

Doelman Courtois krijgt eindelijk de waardering die hij zocht

29 mei 2022 08:20 Aangepast: 29 mei 2022 13:33

Voor doelman Thibaut Courtois van Real Madrid voelt het winnen van de Champions League als een bevestiging. De 30-jarige Belg kreeg de afgelopen jaren nogal eens kritiek, maar hij groeide in de finale tegen Liverpool (1-0) uit tot de uitblinker. Courtois, die negen reddingen verrichtte en werd gekozen tot man van de wedstrijd, hoopt dat hij nu eindelijk de waardering krijgt waar hij zo naar snakt.

"Ik moest een keer een finale winnen om gerespecteerd te worden voor mijn carrière", zei de Belg in het Stade de France. "Ik heb in Engeland twee keer de Premier League gewonnen met Chelsea, maar ik kreeg nooit erkenning. Een magazine in Engeland zette me niet op een lijst met de tien beste keepers ter wereld. Ik zeg niet dat ik de nummer 1 had moeten zijn, maar dat ze me niet eens opnamen in de top 10, is vreemd. Een gebrek aan respect. En in mijn eerste seizoen bij Real Madrid lachten veel mensen me uit. Maar nu sta ik hier als winnaar van de Champions League en dat voelt geweldig."

Courtois verhuisde in 2018 van Chelsea naar Real Madrid. De Belg had vier jaar eerder met Atlético Madrid de finale van de Champions League tegen Real verloren. Zaterdagavond kon hij in Parijs alsnog voor het eerst de Champions League-trofee omhoog houden. "Gianluigi Buffon is misschien wel de beste doelman ooit, maar hij won nooit de Champions League. Ik wilde niet dat mij dat zou gebeuren. We hebben laten zien wie de koning van Europa is", aldus Courtois, die met fraaie reddingen onder anderen Sadio Mané en Mohamed Salah van scoren af hield.

"Mijn belangrijkste redding was op het schot van Mané", zo doelde Courtois op het schot dat hij met zijn vingertoppen tegen de paal tikte. "Ik moest mijn lengte van 2 meter gebruiken om bij de bal te komen en daarna snel draaien om de rebound te pakken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore