Champions League-finale

Manchester City-fan in Parijs bij Liverpool-feestje: 'Had alles al geboekt!'

28 mei 2022 20:07
Liverpool-fans in Parijs. Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Er zijn veel Engelsen die de overtocht hebben gemaakt van Engeland naar Frankrijk, om vanavond in Parijs naar de finale van de Champions League te gaan. Liverpool-supporters, uiteraard, maar er loopt ook één Manchester City-fan tussen. ''Ik had alles al geboekt!", verwijst hij naar een moment waarop het leek dat zíjn club naar de finale zou gaan.

De City-fan had zijn overtocht en hotelovernachting meteen geboekt, toen zijn club nog met 1-0 voor stond bij Real Madrid, in de return van de halve finales van de Champions League. Vervolgens sloegen Rodrygo en Benzema toe, waardoor niet zijn City, maar de Madrilenen naar de finale ging. 

''Tijdens de halve finale tussen Real Madrid en Manchester City stonden wij na minuut 89 nog met 0-1 voor, toen heb ik alles geboekt. Mijn overtocht, hotelovernachting, alles'', legt City-fan Andy uit aan Sky Sports.

''Ik heb mijn baas, een Liverpool-fan, een berichtje gestuurd waarin ik zei 'ik zie je in Parijs'. Een half uur later, toen wij uitgeschakeld waren, berichtte hij terug: 'hoezo dan?'.

Ondanks dat Manchester City in Engeland vorige week nog een hevige titelstrijd aan het uitvechten was met de Reds, kan Andy zich momenteel in Parijs prima mengen tussen de Liverpool-supporters. ''De sfeer hier is waanzinnig, het is echt fantastisch'', vertelde de City-fan. 

Liverpool-fans in Parijs. Liverpool-fans in Parijs.

Waar de meeste voetbal-fans niet durven denken aan een voetbalfeest te vieren met hun rivaal, ziet Andy het rooskleurig in. ''Ik ben hier gekomen met twee andere Liverpool-fans, ik ga er gewoon een feestje van maken. Het had mij tachtig euro gekost om om te boeken, dat ga ik niet doen.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore