Voetbal

Abramovitsj bedankt Chelsea en wenst opvolgers succes

28 mei 2022 13:24

Roman Abramovitsj heeft in een verklaring op de website van Chelsea afscheid genomen van de Engelse voetbalclub. De Russische zakenman verkoopt Chelsea na bijna twintig jaar aan een consortium rond de Amerikaanse miljardair Todd Boehly, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De betrokken partijen bereikten vrijdagavond een akkoord, maandag wordt de overname afgerond.

"Eigenaar zijn van deze club brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Sinds ik bijna twintig jaar geleden bij Chelsea kwam, heb ik met eigen ogen gezien wat deze club kan bereiken", aldus Abramovitsj, onder wiens leiding de 'Blues' onder meer vijf keer kampioen werden en twee keer de Champions League wonnen. "Het was mijn doel om ervoor te zorgen dat de volgende eigenaar een mentaliteit heeft die ervoor zorgt dat onze mannen- en vrouwenploeg succesvol kunnen zijn. Ik ben blij dat deze zoektocht tot een goed einde is gekomen. Nu ik Chelsea overdraag, wens ik de nieuwe eigenaren veel succes, zowel op als naast het veld. Het was een eer om deel uit te maken van deze club. Ik bedank alle spelers, stafleden en natuurlijk de supporters voor deze ongelooflijke jaren."

Abramovitsj verkoopt de club voor 2,5 miljard pond aan het consortium van Boehly. Aangezien de Rus niet mag verdienen aan de deal, omdat hij vanwege zijn banden met president Vladimir Poetin op een Britse sanctielijst staat, gaat het geld naar humanitaire doeleinden. "Ik ben er trots op dat vanwege onze gezamenlijke successen nu miljoenen mensen gaan profiteren van de stichting die wordt opgericht. Dat is de erfenis die we samen hebben gecreëerd."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore