Ga naar de inhoud
Voetbal

Klopp: 'Liverpool speelt in finale ook voor Oekraïne'

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool ziet de finale van de Champions League tegen Real Madrid ook als een steunbetuiging aan Oekraïne. De finale zou eigenlijk in de Russische stad Sint-Petersburg worden gespeeld, maar de Europese voetbalbond UEFA besloot het slotstuk van het toernooi te verplaatsen naar Parijs nadat Russische militairen begin dit jaar Oekraïne waren binnengevallen.

"Ik ben om duizenden redenen blij dat de finale hier in Parijs is", zei Klopp. "De oorlog gaat nog steeds door en daar moeten we ook aan denken. Dat deze finale toch wordt gespeeld en dan niet in Sint-Petersburg, is precies het juiste signaal dat Rusland moet krijgen. Het leven gaat door, ook als je probeert dat te verwoesten. We spelen deze finale ook voor alle mensen in Oekraïne. Ik weet zeker dat sommigen mensen in dat land de wedstrijd kunnen kijken. We doen het ook voor hen, 100 procent."

Liverpool won dit jaar al de League Cup en de FA Cup. In de Premier League eindigde de ploeg van Klopp op één punt van Manchester City als tweede. Real Madrid werd kampioen van Spanje. De finale van de Champions League in het Stade de France begint om 21.00 uur.

De voorbeschouwing op Liverpool - Real Madrid is al vanaf 19.30 uur te zien op RTL7

Bron: ANP