Voetbal

NAC Breda neemt afscheid van trainer De Graaf

27 mei 2022 17:52

NAC Breda gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het aflopende contract met Edwin de Graaf wordt niet verlengd, meldt de Brabantse eerstedivisionist vrijdag.

De Graaf begon in juli als hoofdtrainer van NAC, als opvolger van de opgestapte Maurice Steijn. Die besloot zijn functie neer te leggen vanwege bedreigingen vanuit de achterban aan hem en zijn gezin. De Graaf was assistent van Steijn en schoof door naar de positie van hoofdtrainer. Onder leiding van de 42-jarige voormalig voetballer eindigde NAC als achtste. In de play-offs was ADO Den Haag in de eerste ronde te sterk.

"Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen, heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van Edwin de Graaf niet te verlengen", stelt de leiding van NAC. "Het was op sportief vlak een lastig seizoen. Voor de hoofdtrainer was het tevens op persoonlijk vlak een moeilijk jaar. NAC heeft erg veel bewondering voor de werklust en de positiviteit van Edwin tijdens deze moeilijke periode."

NAC doelt daarmee op het feit dat in november een tumor bij De Graaf werd ontdekt. Na een operatie in december werd hij vorige maand 'schoon' verklaard.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore