Voetbal

Technisch directeur Arnesen van Feyenoord wacht drukke zomer

26 mei 2022 11:46 Aangepast: 26 mei 2022 17:26

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord kan voorlopig niet op vakantie. De Deen staat voor een drukke zomer en moet de komende maanden de selectie voor het volgende seizoen formeren.

Arnesen gaat eerst in gesprek met Cyriel Dessers. Hij heeft nog zes dagen de tijd om de spits definitief over te nemen van KRC Genk. De club moet daarvoor niet alleen 4 miljoen euro aan de Belgische club betalen, Arnesen moet ook bepalen of hij aan de salariseisen van de spits wil voldoen.

Feyenoord huurt Dessers tot 1 juni van Genk. Zowel Arnesen als Dessers durft niet te voorspellen hoe de onderhandelingen zullen aflopen. De technisch directeur heeft al laten weten dat hij aan de transfersom voor de Belg met Nigeriaanse roots wil voldoen. Hij vreest echter dat buitenlandse clubs bereid zijn om Dessers een hoger salaris te geven.

Huurlingen

De 27-jarige spits kwam woensdag niet tot scoren in de verloren finale tegen AS Roma (1-0) om winst van de Conference League. Met tien doelpunten is hij echter wel topscorer van het derde toernooi van de UEFA geworden. "Feyenoord is een bijzondere club", zei Dessers vorige week over zijn toekomstplannen. "Laten we na de finale even gaan zitten en kijken wat er uitkomt. Dit is misschien de kans voor mij om een stap te maken. Maar het gras is niet altijd groener aan de overkant."

Het seizoen voor Feyenoord zit er op na de verloren eindstrijd van de Conference League. Veel internationals spelen de komende weken nog wel voor hun land. De Engelse aanvaller Reiss Nelson, gehuurd van Arsenal, keert normaal gesproken terug naar Londen. De huurlingen Guus Til en Jorrit Hendrix staan onder contract bij Spartak Moskou, al speelt Hendrix ook volgend seizoen nog op huurbasis in Rotterdam.

Senesi

De verbintenis van Marcos Senesi loopt volgend jaar af. Feyenoord wil de Argentijnse verdediger verkopen als hij zijn contract niet verlengt. Het is niet ondenkbaar dat Luis Sinisterra en Tyrell Malacia vertrekken. Zij hebben een goed seizoen achter de rug en zijn normaal gesproken de meest waardevolle spelers in de selectie van trainer Arne Slot. Aanvaller Bryan Linssen lonkt naar een avontuur bij een Japanse club.

Feyenoord heeft zich ook al versterkt voor het komende seizoen. De Braziliaanse spits Danilo komt transfervrij over van Ajax.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore