Voetbal

AS Roma-trainer Mourinho spreekt in tranen van historische zege

26 mei 2022 03:22 Aangepast: 26 mei 2022 08:33

AS Roma-trainer José Mourinho was in tranen na de zege (1-0) op Feyenoord in de finale van de Conference League. Bovendien noemde hij de overwinning van zijn elftal historisch. "Ik ben nu elf maanden bij deze club", zei de Portugees. "Inmiddels begrijp ik wat AS Roma voor de supporters betekent. Ze hebben heel lang op een zege als vanavond moeten wachten."

Mourinho zei tevens in Rome te blijven. "Ik zit hier ook volgend seizoen. Daarover bestaat geen enkele twijfel. Maar eerst ga ik even ergens op een strand uitrusten en nadenken over wat we allemaal hebben bereikt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Feyenoord laat zich foppen door Roma en Mourinho: geen Europese hoofdprijs

Mourinho won voor de zoveelste keer in zijn loopbaan een Europese finale. Hij leidde Porto en Internazionale naar winst van de Champions League en won met Manchester United de Europa League. FC Porto bezorgde hij ook nog een UEFA Cup. En als assistent van Bobby Robson won hij met Barcelona de Europa Cup II. "Dat lijkt normaal, maar dat is het niet", zei de Portugees tijdens een persconferentie.

De persconferentie van Mourinho duurde niet lang. Zingende spelers van AS Roma drongen de perskamer binnen en spoten Mourinho onder met champagne. "Kampioenen", zongen ze in het Italiaans. Mourinho zong met hen mee en danste met ze de perskamer uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Teleurgestelde Slot had de beker graag naar Rotterdam gebracht

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore