Bundesliga

'Ajax en Bayern München akkoord over Gravenberch'

25 mei 2022 15:29 Aangepast: 25 mei 2022 15:54
Ryan Gravenberch in de gewonnen Klassieker (3-2) van zondag. Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax raakt na Noussair Mazraoui opnieuw een belangrijke speler kwijt aan Bayern München: Ryan Gravenberch. De Amsterdammers en de Duitsers zijn akkoord over een transfersom die 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan (eenvoudig te realiseren) bonussen bedraagt. Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage van 7,5 procent bedongen.

Dat meldt De Telegraaf.

Eerder vandaag meldde de krant al dat Bayern München hun eerder afgeslagen bod hadden verhoogd, daarna kwam het in de stroomversnelling. Volgens De Telegraaf was een belangrijk detail dat het bureau van de overleden zaakwaarnemer Mino Raiola besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie, waardoor er meer geld overblijft voor Ajax. 

Er ligt een contract van vijf jaar klaar voor Gravenberch in de Allianz Arena, waarmee hij tien miljoen euro per jaar gaat verdienen. De Amsterdammer moet nog medisch gekeurd worden, daarna staat niks een overstap naar Bayern meer in de weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Feestvreugde in Amsterdam: Ajax-fans vieren landskampioenschap

In zijn tijd bij Ajax, ruim twaalf jaar, kwam Gravenberch tot 103 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Daarin scoorde hij twaalf treffers en gaf hij dertien assists. Met name de twee assists en de treffer in de uitwedstrijd tegen Cambuur dit seizoen waren belangrijk. Gravenberch is drie keer kampioen en één keertje eerste (coronaseizoen) geworden. Daarnaast heeft hij twee keer de KNVB-Beker veroverd en heeft hij zijn debuut gemaakt bij Oranje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore