Voetbal

Bondscoach Southgate spreekt schande van spelen zonder publiek

25 mei 2022 11:48

Het is een schande dat het nationale voetbalteam van Engeland zijn eerstkomende thuisinterland zonder publiek moet spelen. Dat zei bondscoach Gareth Southgate in aanloop naar de wedstrijden in de Nations League. De Europese bond UEFA heeft de Engelse voetbalploeg gestraft met twee thuisduels in lege stadions - waarvan één voorwaardelijk - vanwege supportersgeweld bij de finale van het EK vorig jaar in Wembley. "Zo ver is het dus gekomen. We moeten deze vernedering dragen. Ons land staat er niet goed op", aldus Southgate.

Engeland begint de Nations League met uitwedstrijden tegen Hongarije en Duitsland en speelt voor het eerst weer thuis op 11 juni tegen Europees kampioen Italië. Dat is een herhaling van de finale van het EK op Wembley, waar honderden fans die geen kaartje hadden toch het stadion waren binnengekomen en met stewards op de vuist gingen.

De Engelse voetbalbond FA kondigde recent al een onderzoek aan naar alle wedstrijden in de Engelse Premier League waar de laatste tijd supporters het veld opkwamen. "Er is duidelijk een verantwoordelijkheid binnen het voetbal, want als het in onze omgeving gebeurt, moeten we alles doen wat we kunnen om ervoor te zorgen dat het niet gebeurt. Het is schadelijk voor onze reputatie. Komende zomer organiseren we hier een WK voetbal voor vrouwen. Dat moet een prachtige ervaring worden. Als de supporters zich niet beter gaan gedragen, lopen we de kans dat we dit soort evenementen kwijtraken", aldus Southgate.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore