Promotie/degradatie play-off

ADO en Excelsior in evenwicht tijdens eerste finale play-off

24 mei 2022 21:51 Aangepast: 24 mei 2022 22:12
Reuven Niemeyer met een grote kans voor Excelsior Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

ADO Den Haag en Excelsior hebben in de strijd om het allerlaatste Eredivisieticket voor het volgende voetbalseizoen gelijkgespeeld. In de finale van de promotie/degradatie play-offs werd het in de eerste wedstrijd 1-1. De allesbeslissende return is komende zondag in de hofstad.

In de eerste helft had Excelsior het betere van het spel, maar de kansen waren niet alleen voor de Kralingers. De bezoekers kregen via Sem Steijn en Redouad El Yaakoubi (bijna een eigen doelpunt) goede mogelijkheden.

Aan de andere kant was de thuisploeg gevaarlijk via Reuven Niemeijer en Marouan Azarkan. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft.

Bluf

In het tweede bedrijf was het wel snel raak. Azarkan kreeg een mooie bal vanaf links, die door veel ADO-spelers werd gemist. De van Feyenoord gehuurde aanvaller sloeg slim toe: 1-0.

Ook na de goal was Excelsior de bovenliggende partij en was het eigenlijk wachten op de 2-0. "Waar is de Haagse bluf?", zongen de meegereisde fans van ADO, die blijkbaar teleurgesteld waren in wat hun ploeg in Rotterdam liet zien.

Return

In het laatste, Haagse, kwartiertje probeerde ADO het met een slotoffensief. De gelijkmaker viel dardoor alsnog, via een van de uitblinkers dit seizoen bij de Hagenaars: Steijn.

De allesbeslissende return, komende zondag in Den Haag, zal bepalen welke club komend seizoen in de Eredivisie speelt: ADO of Excelsior.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore