Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

BBC biedt excuses aan voor 'Manchester United is troep'

De foute nieuwskop onderin beeld, tijdens het nieuwsverslag over Roland Garros

De Engelse publieke omroepzender BBC heeft excuses gemaakt. Tijdens een uitzending verscheen onder in beeld plotseling de boodschap: "Manchester United are rubbish." Dat betekent letterlijk 'Manchester United is troep', maar vrij vertaald moet het gelezen worden als: "Manchester United is echt heel erg slecht."

De kop verscheen op het scherm tijdens een nieuwsverslag over het Franse tennistoernooi Roland Garros.

"Achter de schermen was iemand aan het trainen om de ticker te leren gebruiken en tekst op de ticker te zetten", legde BBC-presentatrice Annita McVeigh later de gemaakte fout uit.

Een nieuwsbalk onder in beeld bij televisieuitzendingen wordt een 'ticker' genoemd.

McVeigh: "Ze schreven willekeurige dingen, niet serieus, en die opmerking verscheen. Dus excuses als je dat zag en je als fan van Manchester United beledigd was. Het was echt een vergissing en het was niet de bedoeling dat het op het scherm zou verschijnen."

Lineker grapt

Manchester United, de nieuwe club van trainer Erik ten Hag, beleefde een teleurstellend seizoen in de Engelse Premier League en eindigde op de zesde plaats.

De Red Devils spelen daarom in de Europa League volgend seizoen. Het levert hoongelach op aan de andere kant van Het Kanaal. Zie bijvoorbeeld de volgende tweet van ex-profvoetballer en voetbalpresentator Gary Lineker, ook werkzaam bij de BBC. Hij knipoogt naar de gemaakte fout in de ticker.