Voetbal

Voetballer Zouma bekent dierenmishandeling voor rechter

24 mei 2022 13:07

Verdediger Kurt Zouma van de Engelse voetbalclub West Ham United heeft bekend dat hij een van zijn katten een schop heeft gegeven en heeft bekogeld. Dat deed de Franse international tijdens een rechtszitting in Londen.

De mishandelingen door Zouma waren te zien op filmpjes die zijn broer had gemaakt en op sociale media opdoken. Daarover ontstond veel ophef. De Britse dierenbeschermingsorganisatie RSPCA klaagde Zouma aan.

Zouma (27) verscheen bij de rechtbank met bedekt gezicht en met bewakers om zich heen, om de fotografen op afstand te houden. Volgens de aanklager was op een van de filmpjes te horen dat de voetballer zei te zweren dat hij de kat zou vermoorden. De Fransman gaf zijn misdragingen toe en bood zijn excuses aan. Zijn broer Yoan gaf toe zijn broer te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit.

De katten zijn ondergebracht bij de RSPCA. West Ham legde de speler eerder al een boete van 250.000 pond op, een kleine 300.000 euro. De club doneerde dat bedrag aan negen liefdadigheidsinstellingen voor dierenwelzijn.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore