Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Magath verlaat Hertha BSC ondanks lijfsbehoud

Trainer Felix Magath heeft kort nadat hij Hertha BSC in de Bundesliga heeft gehouden aangekondigd dat hij de club verlaat. "Het project is afgerond", zei de 68-jarige trainer nadat de Berlijnse club zich door een 2-0-zege op Hamburger SV handhaafde in de hoogste klasse in Duitsland.

"Mijn opdracht was, om de ploeg in de Bundesliga te houden. Dat is met het laatste fluitsignaal gelukt", zei Magath. De trainer die eerder werkte voor tal van Bundesligaclubs waaronder HSV, Werder Bremen, Bayern München, Schalke 04 en VfL Wolfsburg, had een contract tot het einde van het seizoen. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Magath werd in maart van dit jaar gehaald als vervanger van Tayfun Korkut, die na drie maanden ontslagen was. Hertha begon het seizoen met de Hongaar Pál Dárdai, die de club het seizoen ervoor in de Bundesliga had gehouden met een veertiende plaats. Korkut volgde Dárdai eind november op.

Het was de eerste keer in de afgelopen negen seizoenen van Hertha in de Bundesliga dat de club via de zogenoemde 'Relegation' degradatie moest zien te voorkomen.

Bron: ANP