Ga naar de inhoud
Premier League

Erik ten Hag waarschuwt concurrentie alvast bij officiële presentatie

Erik ten Hag. Beeld © JUSTIN TALLIS

Erik ten Hag is officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Manchester United. De oefenmeester stond de Engelse pers te woord. Hij greep de gelegenheid aan om de concurrentie, Liverpool en Manchester City, alvast maar te waarschuwen.

Ten Hag gaf op zijn eerste persconferentie bij Manchester United aan altijd al fan geweest te zijn van de Red Devils. ''Ik had in elk land een favoriete club, in Engeland was dat Manchester United.''

Op 6 augustus begint de Premier League en voor Ten Hag ligt er gelijk een flinke uitdaging in het nieuwe seizoen. ''We hebben een megaplan, maar erg weinig tijd. We gaan het plan aan de staf en spelers vertellen, jullie gaan het zien. Ik kijk ernaar uit om met deze spelers te gaan werken'', vertelde hij.

Goed gevoel

''Er is heel veel potentie", zei Ten Hag. "Als we ons verbeteren en we kunnen werken met de spelers, gaan we er meer uitkrijgen. Ik heb een goed gevoel bij de mensen om mij heen en de meetings die we hebben gehad."

Trainers
Lees ook:
Trainers Ten Hag, Slot, Jans, Oosting en Van Wonderen genomineerd

Erik ten Hag kreeg meteen een rondleiding op zijn nieuwe werkplek. ''Ik ben eerder in Manchester geweest, maar dit is de eerste keer in het stadion. Ik ben onder de indruk, ik voel me al thuis hier. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd. Ik heb veel gezien van United, de geweldige elftallen van vroeger bijvoorbeeld'', zei de oefenmeester.

Aantrekkelijk voetbal

''Wij spelen in het Theater of Dreams, daar willen wij graag aantrekkelijk voetbal spelen. We spelen voetbal om de mensen te vermaken. Maar we willen ook winnen, als dat moet zonder mooi spel dan is dat zo'', vertelde Ten Hag in een interview met zijn nieuwe club.

Ten
Lees ook:
Ten Hag negeert Engelse pers bij aankomst, bodyguard grijpt in

Manchester United mag dan op een straatlengte van de koplopers in de Premier League zijn geëindigd dit seizoen, hij verwacht dat het tijdperk van Liverpool en Manchester City niet eeuwig duurt. ''Liverpool en Manchester City spelen geweldig voetbal, dat waardeer ik enorm. Maar een tijdperk kan ten einde komen. Zo'n tijdperk kan ook ten einde komen voordat Klopp en Guardiola vertrekken."

United komt volgend seizoen uit in de Europa League. De club eindigde op plek zes met liefst 45 punten achterstand op kampioen Manchester City. Ter vergelijking: het verschil met het gedegradeerde Burnley is 23 punten.

Bron: VTBL