'Niet duwen!'

Ten Hag negeert Engelse pers bij aankomst, bodyguard grijpt in

23 mei 2022 10:39 Aangepast: 23 mei 2022 10:54
Erik ten Hag wordt opgewacht door het Engelse journaille Beeld © AFP / JUSTIN TALLIS

Erik ten Hag is al begonnen aan zijn zware klus bij Manchester United. De Nederlandse trainer was ter voorbereiding op zijn nieuwe job gisteren aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd van zijn nieuwe club, uit tegen Crystal Palace.

Daar leden de Red Devils hun twaalfde (!) competitienederlaag (1-0), maar dat was niet het enige waar Ten Hag van geschrokken zal zijn. Bij het stadion werd hij namelijk opgewacht door een opdringerige Engelse journalist. Gary Cotterill van Sky Sports ving Ten Hag op. "Heeft u zin om te beginnen?", probeerde de verslaggever netjes.

Ten Hag antwoordde niet en zijn meegereisde beveiliger hield de reporter op afstand. Misschien wel te hardhandig. "Duw me niet!", kunnen we Cotterill horen zeggen. "U bent op televisie", herinnerde de vragensteller Ten Hag en zijn bodyguard aan dat feit.

"Het ziet er niet goed uit dat je nu al beveiliging gebruikt, Erik. Manchester United is een grote club", sloot Cotterill af, zonder een vraag beantwoord te hebben gekregen. De norse blik van Ten Hag sprak in ieder geval boekdelen.

Eerder al in Amsterdam

De twee kennen elkaar. Cotterill was in een eerder stadium al naar Amsterdam afgereisd om vragen aan Ten Hag te stellen, toen net bekend was geworden dat hij de nieuwe manager van Manchester United werd.

De verslaggever wachtte de coach op bij de slagboom van De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Ook toen kreeg hij nul op het rekest en een chagrijnig gezicht van Ten Hag te zien.

Cotterill beklaagde zich destijds ook al over de behandeling door Ten Hag. "Hij leek wel verrast door een microfoon van Sky Sports te zien", vertelde de reporter op tv.

"Hij zei niets en duwde een hand omhoog. Hij zal toch moeten wennen aan de minder ontspannen sfeer uit Amsterdam. Hij is de nieuwe manager van Manchester United! Ik ben verrast, dat hij verrast was om het feit dat de grootste voetbalzender van Engeland hem opzocht, hem wilde feliciteren en vragen stelde. Hij zal zich daar misschien aan moeten aanpassen de komende maanden."

Europa League

Ten Hag krijgt de nummer zes van de Premier League onder zijn hoede. De roemruchte club greep dit seizoen naast Champions League-voetbal en dreigde door de nederlaag bij Crystal Palace ook niet in de Europa League uit te kunnen komen.

Manchester United had echter het geluk dat concurrent West Ham United ook verloor, waardoor de zesde plaats op de ranglijst verzekerd was. Maandag werd overigens bekend dat Ten Hag de assistenten Mitchell van de Gaag en Steve McClaren naast zich krijgt op Old Trafford.

Van der Gaag kent de trainer van hun gezamenlijke periode bij Ajax, McClaren van FC Twente.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore