Voetbal

Guardiola looft 'speciale' City-spelers na weer een titel

22 mei 2022 22:50

Trainer Pep Guardiola heeft zijn spelers geprezen voor het behalen van de vierde Engelse landstitel in de afgelopen vijf seizoenen. "Als dat je in dit land lukt, komt dat doordat deze jongens zo speciaal zijn. Ze zullen voor altijd herinnerd worden", zei de Spanjaard na het binnenhalen van de titel op de laatste speeldag tegen Aston Villa (3-2). Guardiola begon als coach in Engeland in het seizoen 2016/2017, toen hij met City derde werd.

Het lukte een Premier League-team één keer eerder om vier titels in vijf jaar te halen. Dat was Manchester United onder leiding van de Schot Alex Ferguson. Guardiola werd door zijn vierde titel wat kampioenschappen betreft de beste Premier League-trainer van buiten het Verenigd Koninkrijk. Arsène Wenger en José Mourinho kwamen allebei tot drie titels. Ferguson is recordhouder met dertien.

City eindigde met 1 punt voorsprong op Liverpool. "Ik weet hoe moeilijk het is, maar ze helpen ons om elk seizoen weer een beter team te worden. Grote felicitaties aan hen", zei Guardiola over de concurrent. "Ik heb nog nooit in mijn leven een team als Liverpool gezien."

De Spanjaard zag dat zijn team zich goed herstelde van de uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid begin deze maand. "Het waren twee zware maanden in de Champions League en in de Premier League, maar we zijn weer kampioen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore