Premier League

Opnieuw speler belaagd tijdens veldbestorming in Engeland

22 mei 2022 21:58
Een van de City-fans tijdens de veldbestorming. Beeld © OLI SCARFF / ANP Foto

Na het laatste fluitsignaal bij Manchester City - Aston Villa bestormden duizenden supporters het speelveld, want City was door de 3-2 overwinning landskampioen van Engeland. Maar tussen de feestvierders zaten enkele raddraaiers, waarvan eentje Aston Villa-doelman Robin Olson belaagde.

De doelman werd geduwd en er werd het een en ander naar hem geschreeuwd, wat vast niet ging over hoe aardig de mannen elkaar vonden. De steward die de Aston Villa-doelman veilig naar de kant probeerde te brengen kwam zelf ook nog hard in botsing met een aanstormende supporter.

Eerder deze week ging het ook al fout bij een veldbestorming na Everton - Crystal Palace. De Evertonians speelden zich na een krankzinnige wedstrijd veilig, wat gevierd werd door de aanwezige fans met een veldbestorming. Daar deelde Crystal Palace-trainer Patrick Vieira een schop uit aan een supporter die hem treiterde. 

De jongen die onderuit geschopt werd door de Franse voetballegende heeft uiteindelijk het filmpje van zichzelf op social media gezet, daarin is te horen dat de jongen meerdere keren 'fuck off' schreeuwt naar de trainer. 

Finale play-offs

Een week geleden ging het óók mis bij een zogenoemde pitch invasion, toen kreeg Sheffield-speler Billy Sharp na de halve finale in de play-offs om promotie naar de Premier League een flinke kopstoot van een fan. De man in kwestie is opgespoord en heeft een half jaar cel gekregen en een stadionverbod voor het leven.

''Billy bemoeide zich nergens mee en werd zomaar vanuit het niets aangevallen'', zei de woedende Sheffield-trainer Paul Heckingbottom tegen Sky Sports. ''Het was een laffe daad. Billy is natuurlijk geschrokken en moest ook gehecht worden.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore