Voetbal

Di Maria tot tranen toe geroerd na publiekswissel in afscheidswedstrijd

22 mei 2022 00:08
Di Maria in tranen na zijn treffer. Beeld © Pro Shots / Panoramic

Paris Saint-Germain heeft in de laatste van de Franse competitie een ware gala-voorstelling gegeven aan het publiek. Voor de aftrap werd de contractverlenging van wereldster Kylian Mbappé wereldkundig en tijdens de wedstrijd scoorde de vertrekkende Ángel Di Maria, die tot tranen toe geroerd was na zijn treffer.

Het was een heus voetbalfeest in het Parc des Princess vanavond. De geruchtenmolen rondom Kylian Mbappé draaide de afgelopen weken op volle toeren. Zou de Fransman vertrekken naar Real Madrid, of blijft hij de Franse kampioen trouw? Hij koos uiteindelijk voor het laatste, tot uitzinnige vreugde van het publiek. "Ik ben er trots op u een mooi nieuws te kunnen geven: Kylian Mbappé heeft tot juni 2025 getekend bij Paris Saint-Germain", zei PSG-eigenaar Nasser Al Khelaif tegen de aanwezige supporters.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mbappé verlengt aflopend contract bij PSG met drie jaar

Waar het feestje al niet meer stuk kon voordat er überhaupt een bal was getrapt, wisten de vedettes van het sterrenensemble er een geweldige wedstrijd van te maken. Mbappé liet zien waar hij goed in is, namelijk scoren. In de 5-0 overwinning die PSG heeft geboekt op FC Metz wist de Fransman drie doelpunten te maken. Ángel Di Maria, die PSG gaat verlaten, wist in zijn afscheidswedstrijd te scoren en was tot tranen toe geroerd. De Argentijn gaat, volgens transfergoeroe Fabrizio Romano, waarschijnlijk naar Juventus. 

Een kwartier voor het einde van de gala-show in het Parc des Princess kreeg Di Maria een publiekswissel. Een staande ovatie van het stadion en een erehaag van zijn teamgenoten zorgden Di Maria en zijn vrouw Jorgelina Cardoso die vanaf de tribune zag hoe erg de PSG-supporters haar man waardeerden. 

Het PSG-publiek mag dan stug en veeleisend zijn, maar de supporters gaven het fenomeen Ángel Di Maria een afscheid dat hij verdiende. De Argentijn kwam in 2015 voor 53 miljoen euro naar Parijs, na een mislukt avontuur bij het Manchester United van Louis van Gaal.

De inmiddels 34-jarige Di Maria speelde bijna 300 wedstrijden voor de Parijzenaren, waarin hij 92 keer doel trof en 118 assisten gaf. In de zeven jaar bij PSG pakte Di Maria vijf landstitels, vijf keer de Coupe de France, vier keer de Coupe de la Ligue en vier keer de Trophées des Champions.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore