Voetbal

Heracles-coach Kolmschot voelt verdriet na degradatie

21 mei 2022 22:39

Heracles-trainer René Kolmschot wist zaterdag na de gelijkmaker van Excelsior (1-1) dat degradatie naar de eerste divisie onvermijdelijk was. "We zijn na dat moment niet samen gebleven. Dan worden het allemaal individualisten en is er nog weinig aan te doen. Na de 1-1 heeft het er helemaal niet meer ingezeten", aldus Kolmschot tegen ESPN.

De gelijkmaker van Thijs Dallinga viel kort na rust. Excelsior won uiteindelijk met 3-1 in Almelo, na eerder Heracles in Rotterdam al met 3-0 te hebben verslagen.

"Ik ben stil en voel verdriet", zei Kolmschot, de assistent-trainer die begin deze week de taken overnam van de weggestuurde hoofdcoach Frank Wormuth. Heracles voetbalde 17 jaar lang in de Eredivisie. "We hebben jarenlang rust gehad binnen de club. De laatste seizoenen eindigden we steeds rond de tiende plaats en waren we aardig stabiel. Maar als het even tegen zit, kun je er ook zomaar uit gaan. Dat zie je nu. We hebben aardig wat tegenslag gehad dit seizoen. Het rommelde en is nooit rustig geweest. Ook hebben we veel pech gehad."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore