Voetbal

Mbappé verlengt aflopend contract bij PSG met drie jaar

21 mei 2022 21:00 Aangepast: 21 mei 2022 22:23

Kylian Mbappé heeft vlak voor de laatste competitiewedstrijd dit seizoen van Paris Saint-Germain bevestigd dat hij in Parijs blijft voetballen. De 23-jarige aanvaller weigerde geruime tijd zijn aflopende contract te verlengen en alles wees erop dat hij zou overstappen naar Real Madrid. Mbappé heeft echter besloten om PSG trouw te blijven. Hij verlengde zijn contract tot de zomer van 2025.

Hij werd voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Metz luidkeels toegezongen door de supporters in het Parc des Princes. Naar verluidt gaat Mbappé een astronomisch salaris verdienen en krijgt hij zelfs inspraak in het transferbeleid van de Franse kampioen.

Javier Tebas, de voorzitter van LaLiga, is witheet over voor de handelwijze van de Parijzenaren bij de contractverlenging van de Franse superster. Tebas spreekt op Twitter ''wat PSG gaat doen door Mbappé's contract te verlengen met grote hoeveelheden geld (wat we weten door waarvandaan en hoe PSG hem betaalt), na het verliezen van 700 miljoen euro de afgelopen jaren en het betalen van 600 miljoen aan loonkosten, is een BELEDIGING voor het voetbal'', schrijft de pislinke bestuurder op Twitter. "Al-Khelaïfi is net zo gevaarlijk als de Super League."

Naar verluidt gaat de 23-jarige Mbappé honderd miljoen euro per jaar verdienen, daar komt nog een riante tekenbonus van driehonderd miljoen euro (!) bovenop. Mbappé liet in de wedstrijd vanavond van PSG tegen Metz zien dat hij wel wil werken voor zijn geld. Binnen vijftig minuten wist hij drie keer te scoren namens de Franse kampioen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore