Voetbal

ADO plaatst zich voor finale play-offs en mag hopen op promotie

21 mei 2022 18:40

ADO Den Haag krijgt komende week de kans om na één jaar afwezigheid terug te keren in de Eredivisie. Het elftal van trainer Giovanni Franken won zaterdag in de halve finales ook de return bij FC Eindhoven met 2-1. ADO was dinsdag in de thuiswedstrijd ook al met 2-1 te sterk geweest voor de Brabanders.

ADO, dat in de eerste ronde NAC Breda uitschakelde, treft komende week in de finale Excelsior of Heracles Almelo. Die twee clubs strijden later op zaterdag voor de tweede plek in de eindstrijd. Excelsior begint de ontmoeting met een voorsprong van 3-0 uit het eerste duel.

Thomas Verheydt speelde opnieuw een belangrijke rol bij ADO. De spits maakte dinsdag een doelpunt en een assist en in Eindhoven opende hij na ruim een kwartier spelen de score. Na een goede aanval, via Sem Steijn en Samy Bourard, werkte Verheydt de bal binnen.

Eigen doelpunt

De Eindhovense hoop op het bereiken van de finale verdween 10 minuten later nog meer. Collin Seedorf werkte de bal na een voorzet van Steijn in zijn eigen doel. De verdediger kreeg daarbij een duwtje in zijn rug van Bourard, maar dat was volgens de wedstrijdleiding niet voldoende om de treffer af te keuren.

Eindhoven-trainer Rob Penders voerde in de rust een dubbele wissel door en na een uur spelen deed hij dat nog eens. Het hielp de thuisclub lange tijd niet. Steijn was met een schot op de paal dicht bij de 0-3. FC Eindhoven deed in de 89e minuut via aanvoerder Mawouna Amevor (kopbal) nog wel iets terug, maar ADO liet de finaleplaats niet meer in gevaar komen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore