Play-offs

ADO Den Haag wint met gemak van tam FC Eindhoven, finale van play-offs wacht

21 mei 2022 18:45 Aangepast: 22 mei 2022 16:29
Thomas Verheydt viert de 0-1 met het ADO-publiek. Beeld © Pro Shots / Johan Manders

ADO Den Haag staat in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De Hagenezen wonnen op bezoek bij FC Eindhoven met 1-2 en dat is na de doordeweekse overwinning (2-1) genoeg voor een finaleticket. ADO treedt dinsdag thuis aan tegen Excelsior.

FC Eindhoven, dat in de competitie knap als derde eindigde, nam het voortouw en zette veel druk op de Haagse defensie. Maar de eerste counter van ADO was gelijk raak. Na een kwartier wist Thomas Verheydt met een bekeken schuiver Eindhoven-doelman Nigel Bertrams te verschalken. Het was alweer het 36e doelpunt van het seizoen voor de geboren Hagenees. Daarnaast heeft Verheydt 8 assists, waardoor hij de meest waardevolle speler van Nederland is dit seizoen. 

Tien minuten later kwam ADO wel op een hele opmerkelijke manier op 0-2. Eindhoven-verdediger Collin Seedorf kreeg een duwtje in zijn rug, waardoor hij de bal tussen de benen van Bertrams door kopte.

Te lief

Waar de ADO-spelers als een elftal roofdieren in het veld stonden, en elk duel vol overtuiging aangingen, waren de Eindhovenaren te lief voor de groen-gele opponent. Hierdoor werd bijna elk fysiek duel gewonnen door de bezoekers. De ruststand was 0-2, waardoor Eindhoven een moeilijke opgave had voor de tweede helft: drie doelpunten maken en er nul incasseren. Een té moeilijke opgave, bleek achteraf. 

ADO Den Haag wist de poorten van de defensie goed genoeg dicht te houden, waardoor Eindhoven het grootste gedeelte van de tweede helft nagenoeg niet in de buurt kon komen van het Haagse doel. In minuut 89 maakte Mawouna Amevor met een knappe kopbal de aansluitingstreffer, waardoor het publiek in het Jan Louwers Stadion er nog in ging geloven.

Het mocht echter niet baten. De wedstrijd eindigde in 1-2, waardoor het seizoen van de Eindhovenaren er op zit en de Hagenezen zich mogen opmaken voor de finale van de play-offs.

Het was dan misschien een eretreffer, maar door de goal van Amevor heeft Eindhoven elke thuiswedstrijd dit seizoen weten te scoren. 

ADO Den Haag viert de 0-2. ADO Den Haag viert de 0-2.

Finale

Dinsdag speelt ADO Den Haag de heenwedstrijd in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. In het eigen Cars Jeans Stadion gaat ADO het opnemen tegen Excelsior. Volgende week zaterdag is de beslissing in de finale van de play-offs, dan weet ADO of het na de degradatie van vorig seizoen weer terugkeert in de eredivisie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore