Voetbal

Trauner zingt liedjes van Feyenoord vrolijk met zijn kinderen mee

21 mei 2022 06:58

Stel, je wacht voor een stoplicht en naast je staat een auto met een kale man achter het stuur en drie kinderen op de achterbank die luidkeels het lied 'Super Feyenoord' zingen. Dan zou je zo maar eens te maken kunnen hebben met Gernot Trauner, de populaire voorstopper van de club uit Rotterdam. "Ze vinden dat een geweldig liedje", vertelt de Oostenrijker. "Ik moet het ook vaak thuis draaien. Dan staan ze te dansen. Wat papa dan doet? Die zingt vrolijk mee."

De 30-jarige Trauner heeft zojuist een pittige training afgewerkt als hij in de tuin van het Cascade-hotel in het Portugese Lagos aanschuift voor een gesprekje over de finale van de Conference League van woensdag tegen AS Roma. Vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt. "Best lekker die rust hier", zegt de verdediger. "In Rotterdam begint iedereen steeds over de finale. Dat leeft enorm. Onze fans zijn zo fanatiek. Dat kennen we in Oostenrijk niet."

De onverschrokken verdediger doet het goed bij aanhang van de nummer 3 van de Eredivisie. Hij speelt met een pleister op zijn neus om meer lucht te krijgen en is wars van kapsones. Kale kletser, noemen de fans hem liefkozend. "Ik weet nog steeds niet wat dat precies betekent. Maar het zal wel met mijn uiterlijk te maken hebben", wrijft hij lachend over zijn glimmende hoofd.

Vierde Europese hoofdprijs

Wie Trauner nu ziet voetballen kan zich bijna niet voorstellen dat hij aanvankelijk achter de spits en later op het middenveld speelde. Feyenoord krijgt niet veel doelpunten tegen met de Oostenrijker en Marcos Senesi in het centrum van de defensie, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida als vleugelverdedigers en Justin Bijlow in het doel. "We weten wat we aan elkaar hebben", merkt Trauner. "De een is snel, de ander staat goed opgesteld. Ik bewaar de rust."

Feyenoord kan als eerste club de Conference League winnen. Na de Europa Cup 1 en de winst van de UEFA Cup in 1974 en 2002 lonkt er woensdag in Tirana een vierde Europese hoofdprijs. Trauner vindt het best bijzonder dat de Oostenrijkse trainer Ernst Happel de club uit Rotterdam in 1970 naar het eerste internationale succes leidde. "Ik zie nog steeds allerlei foto's van hem in De Kuip hangen", vertelt hij over zijn 30 jaar geleden overleden landgenoot . "Ook in Oostenrijk is hij een legende. Er is zelfs een stadion naar hem vernoemd."

Trauner kan tegen AS Roma eveneens een mooi hoofdstuk in de clubgeschiedenis van Feyenoord schrijven. ΅We gaan er echt alles aan doen om te winnen", belooft de verdediger die vorige zomer voor zo'n 1 miljoen euro overkwam van LASK Linz. "Het is jammer dat er maar ruim 20.000 toeschouwers in het stadion passen. Maar als we winnen, dan zal het wel een paar dagen feest in Rotterdam worden. Daar ken ik onze fans inmiddels goed genoeg voor."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore