Voetbal

Engelse voetbalfan half jaar de cel in voor kopstoot aan speler

19 mei 2022 16:16 Aangepast: 19 mei 2022 16:16

Een supporter van de Engelse voetbalclub Nottingham Forest moet bijna een half jaar de gevangenis in, omdat hij dinsdag een kopstoot gaf aan aanvoerder Billy Sharp van Sheffield United. Dat gebeurde toen aanhangers van Nottingham Forest het veld betraden na de gewonnen strafschoppenserie in de play-offs om promotie naar de Premier League.

Sharp kon vanwege een blessure niet meedoen en keek langs de kant van het veld toe. Hoewel de clubleiding van Nottingham Forest vooraf had opgeroepen om het veld niet te betreden, kwamen toch honderden toeschouwers het gras op om de winst te vieren. Eén van de supporters rende op Sharp af en werkte de oud-speler van Nottingham Forest met een kopstoot tegen de grond. De 36-jarige spits liep een wond aan zijn lip op die met hechtingen moest worden gedicht. "Dit was een aanval op één van onze spelers", zei trainer Paul Heckingbottom.

Nadat tv-beelden van het incident waren opgedoken, gaf de dader zich al snel aan bij de politie. De rechtbank veroordeelde de 30-jarige seizoenkaarthouder van Nottingham Forest tot 24 weken gevangenisstraf. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan Sharp en mag tien jaar lang niet in de buurt van een voetbalstadion komen. Volgens zijn advocaat had hij "enorm veel" alcohol gedronken en was hij "onbewust" tegen Sharp aangelopen.

Nottingham Forest strijdt volgende week zondag (29 mei) op Wembley met Huddersfield Town om promotie naar de Premier League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore