Voetbal

Eintracht-coach Glasner gaat na bierdouche 'paar dagen feesten'

19 mei 2022 08:20

De spelers van Eintracht Frankfurt hadden in de nacht van woensdag op donderdag een natte verrassing voor hun trainer Oliver Glasner. Terwijl die tijdens een persconferentie tekst en uitleg gaf over de na strafschoppen gewonnen Europa League-finale tegen Rangers, stormden enkele van hen de persruimte in om de coach te trakteren op een zogenoemde bierdouche.

"We hebben in deze wedstrijd laten zien dat we als een team functioneren, nu gaan we een paar dagen feestvieren met onze fans", zei de Oostenrijker Glasner, met de haren nat en in een doorweekt T-shirt. "We hebben dertien wedstrijden in Europa gespeeld en we hebben er dit seizoen geen enkele verloren. Ik heb geen woorden om de prestatie van deze jongens te omschrijven."

Eintracht Frankfurt mocht niet alleen de bokaal mee naar huis nemen. De club, slechts als elfde geëindigd in de Bundesliga, is door het winnen van de Europa League ook rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Daarmee komt het aantal Duitse clubs in de belangrijkste Europese competitie op vijf.

Voorzitter Peter Fischer noemde de triomf in Sevilla "het grootste moment" uit de clubgeschiedenis. "Ik ben een enorm trotse voorzitter. We gaan deze beker aan de stad en de regio laten zien." Donderdag staat een huldiging gepland op het plein voor het stadhuis van Frankfurt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore