Voetbal

Van Bronckhorst leeft mee met strafschopmisser Ramsey

19 mei 2022 07:54 Aangepast: 19 mei 2022 09:17

Rangers-coach Giovanni van Bronckhorst roemde de moed die zijn aanvaller Aaron Ramsey had getoond door aan te bieden een van de strafschoppen te nemen in de serie waarmee de finale van de Europa League tegen Eintracht Frankfurt werd beslist. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen", zei de oud-international van Oranje, die er met zijn ploeg net niet in slaagde de Schotse topclub de eerste Europese prijs in vijftig jaar te bezorgen.

Het duel in Sevilla werd na een 1-1 eindstand beslist vanaf de strafschopstip. Ramsey, gehuurd van Juventus en kort voor het einde van de verlenging ingevallen, was de enige speler die miste vanaf 11 meter. Eintracht-doelman Kevin Trapp pareerde zijn inzet.

"Hij zit diep in de punt", vertelde Van Bronckhorst. "Het is nooit fijn om te verliezen. Iedereen zit er doorheen. Dat voel je in de kleedkamer. Je kunt een strafschop benutten of missen. Helaas overkwam dat laatste Aaron, maar je wilt altijd spelers hebben die penalty's durven nemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nachtmerrie voor Van Bronckhorst: Europa League-finale verloren na strafschoppen

Beslissend moment

Rangers, voorheen Glasgow Rangers, had in de 118e minuut de kans om het duel te beslissen, maar Trapp redde op een schot van Ryan Kent. "Natuurlijk was dat een grote kans, maar net zo goed een goede redding. Zo kort voor tijd is dat een beslissend moment", keek Van Bronckhorst terug. "Zulke kansen moet je benutten, maar Ryan deed niets verkeerd."

"Je doet er alles aan om te winnen, maar uiteindelijk valt de beslissing via strafschoppen en dat is een loterij. Ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen, na alles wat ze gegeven hebben", aldus de coach, die met zijn team zaterdag de Schotse bekerfinale speelt tegen Hearts.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore