Voetbal

Vitesse-trainer Letsch ziet Feyenoord als voorbeeld

18 mei 2022 18:06

Vitesse hoopt zich na de goede Europese campagne van afgelopen seizoen opnieuw te plaatsen voor de Conference League. De Arnhemmers nemen het donderdag in de halve finales van de play-offs op tegen FC Utrecht.

Trainer Thomas Letsch neemt als motivatie voor zijn spelersgroep Feyenoord als voorbeeld. "Zij zijn vorig jaar gestart in de play-offs en staan nu in de finale van de Conference League. Wij kijken dus zeker uit naar de play-offs", aldus de Duitser, die met Vitesse in de Eredivisie als zesde eindigde. De winnaar van Utrecht en Vitesse treft in de finale AZ of sc Heerenveen.

"Alles begint opnieuw", aldus Letsch, die donderdag in Utrecht niet kan beschikken over Maximilian Wittek, Jacob Rasmussen en Yann Gboho. Tomáš Hájek is wel weer inzetbaar, net als Enzo Cornelisse. "Hoe de verhoudingen liggen? Het ligt vooral dicht bij elkaar. FC Utrecht is een ploeg die we natuurlijk goed hebben leren kennen in de afgelopen jaren. Er zijn wel wat dingen veranderd, maar de basisprincipes zijn vaak hetzelfde. Wel grijpen ze na het vertrek van trainer René Hake wat vaker terug op een 4-4-2-systeem met een ruit op het middenveld. Maar we kijken vooral naar onszelf."

FC Utrecht en Vitesse speelden in de competitie gelijk tegen elkaar: 1-1. In Arnhem won Vitesse met 2-1.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore