Ga naar de inhoud
Voetbal

Trainer Jansen hoopt dat AZ zich in play-offs weer opricht

AZ verspeelde de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie de kans op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Bij sc Heerenveen begint de club daarom donderdag aan de play-offs. De nederlaag van het afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk kwam nog eens extra hard aan. "We hebben de afgelopen dagen de tijd genomen om elkaar nog eens goed in de ogen te kijken en te bespreken wat er is misgegaan", zegt trainer Pascal Jansen.

Wanhopen doet hij niet, nu de ontknoping van het seizoen nadert. "Gezien waartoe wij als team in staat zijn, hebben wij onszelf tegen RKC ontzettend tekortgedaan. Het is belangrijk de pijnpunten te bespreken, maar we moeten ons nu vooral focussen op de volgende wedstrijd. Om die reden moeten we niet blijven hangen in een mineurstemming. We moeten ons oprichten en ervoor zorgen dat we tegen Heerenveen weer goed voor de dag komen."

Jansen beschikt over een nagenoeg fitte selectie, al komt de jonge spits Yusuf Barasi dit seizoen niet meer in actie. "We laten Yusuf wel doortrainen, zodat hij in de zomer weer volledig belastbaar is", zegt Jansen.

Bron: ANP