Voetbal

Willems en Dylan Timber in Team Curaçao voor duel met Ajax

18 mei 2022 07:44 Aangepast: 18 mei 2022 09:39
Jetro Willems Beeld © DPA

Dylan Timber (FC Utrecht) en Jetro Willems (Greuther Fürth) zijn opgenomen in de selectie van Team Curaçao dat het vrijdag op Curaçao opneemt tegen Ajax. Dat werd dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt op een persconferentie op Curaçao met onder anderen Edwin van der Sar en Jurriën Timber.

Het Curaçaose toerismebureau CTB is sinds 2020 sponsor van Ajax en het logo van Curaçao staat op de mouw van de shirts van de club. Het team is zonder trainer Erik ten Hag tussen 17 en 21 mei op het Caribische eiland om onder meer clinics te verzorgen en op 20 mei tegen een selectie van Curaçaose voetballers te spelen.

Het speciale team zal worden geleid door Dean Gorré, voormalig bondscoach van Suriname, en bestaat uit Curaçaose spelers die actief zijn op het eiland zelf en Curaçaoënaars die in andere landen actief zijn, zoals Gervane Kastaneer (PEC Zwolle). Hij sprak ook tijdens de persconferentie en gaf aan dat het eiland zich met de komst van Ajax kan promoten.

Trots

Van der Sar zei in de persconferentie 'trots' te zijn op het partnerschap met Curaçao. "Na een zwaar seizoen ben ik blij dat we het kampioenschap kunnen delen met de bevolking van Curaçao", aldus Van der Sar. Ajax heeft de kampioenschaal naar het eiland meegenomen.

Jurriën Timber vond het mooi om op het eiland te zijn 'waar mijn ouders vandaan komen'. Normaal gaat hij naar het eiland voor vakantie. "Nu zijn we hier met Ajax voor de bevolking en kinderen van het eiland."

Groot nieuws

De komst van Ajax is groot nieuws op het eiland. Voor de clinics met de voetballers is ook veel animo. In totaal kunnen 400 jeugdspelers meedoen en er hebben zich er meer dan 1300 aangemeld. De wedstrijd in het SDK-stadion was dinsdag al bijna volledig uitverkocht. Voor de training van donderdag worden veel mensen verwacht en gelden veiligheidsmaatregelen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore