Ga naar de inhoud
De strijd om promotie naar Eredivisie

FC Eindhoven pakt strohalm in Den Haag tijdens play-off

De kopgoal van Thomas Verheydt Beeld © Pro Shots / Toon Dompeling

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven in de play-off voor promotie/degradatie naar de Eredivisie met 2-1 gewonnen. Na een ruststand van 2-0 grepen de bezoekers via Joey Sleegers een strohalm voor de return in Brabant, aanstaande zaterdag, wanneer de beslissing in dit tweeluik valt.

In de eerste helft waren de kansen voor FC Eindhoven, maar de goals voor ADO.

De bezoekers, in de reguliere competitie heel knap als derde geëindigd, verschenen in het begin van de wedstrijd een paar keer gevaarlijk voor de Haagse keeper Alessandro Damen. Die mogelijkheden waren echter niet aan Charles-Andreas Brym, Sleegers en Jort van der Sande besteed.

Keiharde kopbal

Aan de andere kant toonde ADO zich een stuk slagvaardiger. De eerste de beste kans vloog er meteen in. Dhoraso Klas schoot goed en hard raak na een slimme assist van Thomas Verheydt.

Kort daarna kopte Verheydt werkelijk schitterend raak en stond ADO al op 2-0.

De kopstoot van de Haagse spits oogstte zelfs lof van een tegenstander van een paar dagen terug.

Mario Bilate, zaterdag met zijn club NAC Breda nog door ADO uitgeschakeld in de eerste ronde van de promotie/degradatie play-offs, twitterde het volgende, kort na de goal.

In de tweede helft deed FC Eindhoven wat terug vanaf de penaltystip.

Sleegers mocht van elf meter aanleggen, na een domme overtreding van ADO-verdediger Hervé Matthys op invaller Justin Ogenia. De 27-jarige linksbuiten Sleegers maakte zo zijn 24e goal van het seizoen.

Finale

Daarna ontvlamde het duel, toen Verheydt en Maarten Peijnenburg het met elkaar aan de stok kregen. De spits nam wraak voor een eerdere elleboogstoot van de Eindhoven-verdediger en ontving een gele kaart.

Er werd verder niet meer gescoord. De beslissing in dit duel valt op zaterdag. De winnaar van dit tweeluik speelt op dinsdag 24 en zondag 29 mei de finale van de play-off voor promotie/degradatie tegen de winnaar van de confrontaties tussen Excelsior en Heracles Almelo.

Die twee clubs kruisen woensdagavond voor het eerst de degens met elkaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore