Eredivisie

Arnhemse burgemeester niet blij: 'Van stewards blijf je af, ook als je Dusan Tadic heet'

17 mei 2022 16:43 Aangepast: 17 mei 2022 20:20
Dusan Tadic (l) en Davy Klaassen bij het uitvak. Beeld © Ahmed Marcouch

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is niet blij met Ajax en specifiek Dusan Tadic. Na de laatste competitiewedstrijd tussen Vitesse en de Amsterdammers (2-2) kregen spelers van de bezoekers het aan de stok met stewards van het Gelredome, het stadion van Vitesse. ''Van stewards blijf je af, ook als je Dusan Tadic heet'', zei Marcouch in een reactie.

Dit vertelt de burgemeester tegen De Gelderlander.

Na afloop van het competitieduel wilden bepaalde Ajacieden, zoals Tadic en Davy Klaassen, hun wedstrijdshirts aan de meegereisde supporters geven. De aanwezige stewards wilden een consternatie in het uitvak echter voorkomen en hielden de desbetreffende spelers tegen.

Er ontstond vervolgens tumult op de trap ricthting het uitvak. Volgens de burgemeester van Arnhem zou Tadic daarbij een steward geduwd hebben. ''Van stewards blijf je af, ook als je Dusan Tadic heet'', aldus Marcouch. 

Miniatuurvoorbeeld
Eredivisie

Trainer Ten Hag zwaait met gelijkspel af bij kampioen Ajax

Een woordvoerder van Ajax liet aan de krant weten niet te willen reageren op het voorval. Ajax prolongeerde eerder vorige week de landstitel, door in eigen huis met 5-0 te winnen van sc Heerenveen.

Vitesse neemt het in de halve finale van de Europese play-offs op tegen FC Utrecht, in de hoop uiteindelijk een Conference League-ticket te kunnen bemachtigen.

Miniatuurvoorbeeld
Afscheid Ten Hag

Frenkie over Ten Hag: 'U heeft zich bewezen als toptrainer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore