Ga naar de inhoud
Afscheid Ten Hag

Frenkie over Ten Hag: 'U heeft zich bewezen als toptrainer'

Frenkie de Jong (r) en Erik ten Hag. Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Erik ten Hag neemt als succestrainer afscheid van Ajax en verschillende (ex-)Ajacieden tonen in een videoboodschap hun dankbaarheid aan de oefenmeester. "U heeft zich bewezen als toptrainer", vertelt Frenkie de Jong.

Transferperikelen 

Frenkie de Jong staat nadrukkelijk in de belangstelling van Erik ten Hags nieuwe werkgever, Manchester United. De middenvelder heeft zelf aangegeven Champions League-voetbal belangrijk te vinden, iets wat United hem niet kan bieden. Maar Erik ten Hag laat het er niet bij zitten en wil De Jong overtuigen om naar Old Trafford te komen, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. 

Frenkie
Lees meer
Frenkie de Jong naar Manchester United? Zeker een optie, maar waarom zou hij weggaan?

In de video gaat het verder met mooie woorden richting Ten Hag. ''In de Bijbel hebben ze het altijd over de drie wijzen uit het oosten en Amsterdam is dit moment bekend met twee. Helaas ga je ons verlaten en zal er maar eentje overblijven, dus de druk voor mij ligt aardig hoog volgend jaar'', grapt doelman Remko Pasveer.

''Wat wij allemaal bereikt hebben, is de mooiste periode uit mijn carrière'', vertelt oud-Ajacied Lasse Schöne. 

''Je gaat weg als een kampioen, dat verdient u. Ciao'', aldus Lisandro Martinez.

Europees voetbal

Het zal voor Erik ten Hag een flinke klus worden om ManUnited weer naar het niveau brengen waar de club ooit stond. De Red Devils moeten in de laatste speelronde winnen om Europa League-voetbal veilig te stellen. Als dat niet lukt, dan kan West Ham die plaats overnemen, en gaat Manchester United naar de Conference League. 

Via de voordeur verlaat succestrainer Ten Hag de Johan Cruijff Arena voor de laatste keer. In zijn vier seizoenen in Amsterdam werd de oefenmeester drie keer kampioen, won hij twee keer de KNVB-beker en één keer de Johan Cruijff Schaal. In het seizoen 2019/2020 werd hij met Ajax de nummer één van de Eredivisie, maar werd de competitie niet afgemaakt door de coronapandemie.