Ga naar de inhoud
'Heb mezelf verborgen'

Engelse voetballer Daniels komt uit de kast: de eerste sinds 1990

Jake Daniels (l) Beeld © ANP

Voetballer Jake Daniels van de Engelse club Blackpool heeft bekendgemaakt dat hij homoseksueel is. De 17-jarige middenvelder deed dat in een verklaring op de website van zijn club. Blackpool speelt op het een na hoogste niveau in Engeland. Hij is de eerste Britse voetballer die openlijk homoseksueel is sinds Justin Fashanu in 1990.

Het bericht van Daniels is bijzonder omdat op dit moment geen enkele voetballer in de hoogste Engelse voetbalcompetities openlijk homoseksueel is. Datzelfde geldt voor alle andere grote competities in Europa.

30 doelpunten

De voorbije jaren gingen enkele voetballers Daniels wel voor, maar dat waren spelers die pas uit de kast kwamen nadat hun actieve loopbaan voorbij was.

'Ik
Lees ook:
'Ik ben homo, en óók een stoere, tuffende voetballer'

Daniels durft de stap wel tijdens zijn loopbaan te zetten. "Dit seizoen was fantastisch voor mij op het veld. Ik heb mijn debuut in het eerste elftal gemaakt, dertig doelpunten gemaakt voor het hoogste jeugdteam, mijn eerste profcontract getekend en succes gedeeld met mijn teamgenoten", schrijft Daniels.

'Mezelf verborgen'

"Maar buiten het veld heb ik mijn echte ik verborgen en verborgen wie ik daadwerkelijk ben. Ik weet mijn hele leven al dat ik homo ben. Ik voel me er nu klaar voor daar voor uit te komen en mezelf te zijn."

Bron: ANP