Voetbal

Rangers laat zich niet meeslepen in euforie rond finale

16 mei 2022 17:26

Rangers FC laat zich niet meeslepen in de euforie die heerst rond de finale van de Europa League, woensdag in Sevilla tegen Eintracht Frankfurt. "We kunnen een historische prestatie neerzetten", zegt middenvelder Aaron Ramsey. "Ik geloof dat heel Schotland meeleeft. Maar laten wij als spelers vooral rustig blijven."

Voor de tweede keer kan Rangers een Europese beker winnen. De eerste keer gebeurde dat in 1972, met de toenmalige Europa Cup II. "Nog één overwinning zijn we van een ongekend succes verwijderd", aldus Ramsey. "We verheugen ons enorm op deze wedstrijd. Dit is iets wat we samen hebben bereikt, met een groep van gelijkwaardige spelers. Niemand voelt zich bij ons de ster. We kunnen niet zonder elkaar."

Ramsey vindt het niet onlogisch dat Rangers, met als trainer Giovanni van Bronckhorst, zover is gekomen. "Natuurlijk komt er wat geluk bij kijken. Maar we hebben ook heel veel fantastische wedstrijden gespeeld waarin we het succes hebben afgedwongen. In onze selectie zit veel kwaliteit, dat hebben we dit seizoen in elk geval al bewezen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore