Ga naar de inhoud
Afscheidsinterview

Ten Hag: 'Derksen terug op tv, dan Overmars terug naar Ajax'

Erik ten Hag. Beeld © ANP

Erik ten Hag vindt dat Marc Overmars op termijn weer bij Ajax zou moeten kunnen werken. Dat zegt de vertrekkend trainer in een afscheidsinterview met Het Parool. Ten Hag: "Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax."

Overmars stapte begin februari op nadat hij voor een langere periode grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's bij de club uit Amsterdam had verstuurd. Hij stuurde onder meer foto's van zijn penis naar de vrouwen. Eind maart had Overmars een nieuwe baan: als technisch directeur bij Royal Antwerp FC.

"Die dingen gebeuren", zegt Ten Hag in de krant over het grensoverschrijdende gedrag van Overmars, die hij nog steeds als vriend ziet. "In de politiek, in het bedrijfsleven. Overal helaas, het is een maatschappelijk probleem. Dat is niet goed. Maar Derksen kan ook terug op tv."

Ten Hag vindt oog voor slachtoffers belangrijk, maar gelooft ook in tweede kansen. 

Ajax
Lees ook:
Ajax wil veiliger klimaat creëren met uitkomsten rapport Overmars

De vertrekkend trainer vindt bovendien dat het kampioenschap van Ajax is bereikt mede dankzij de inspanningen van Overmars. "We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel."

Onderzoek

Ajax liet na de gebeurtenissen rondom Overmars een extern bureau onderzoek doen naar de bedrijfscultuur van de club. Met de uitkomsten willen de Amsterdammers een 'veiliger werkklimaat' creëren.

Erik ten Hag heeft vandaag zijn laatste werkdag bij Ajax. Hierna gaat hij aan de slag als trainer bij Manchester United.

Bekijk ook: Antwerp FC wil Overmars hebben na wangedrag

01:35