Voetbal

PSV neemt afscheid van trainer Schmidt met zege op PEC Zwolle

15 mei 2022 16:34

PSV heeft het afscheid van trainer Roger Schmidt opgeluisterd met een overwinning. De Eindhovenaren wonnen de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde PEC Zwolle met 2-1. PSV eindigde op de tweede plaats van de Eredivisie en moet zich via voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League. Dat zal gebeuren onder leiding van Ruud van Nistelrooij.

Er stond niets meer op het spel in Zwolle en beide ploegen konden vrijuit de aanval op zoeken. Gervane Kastaneer stuitte al in de beginfase op PSV-doelman Yvon Mvogo. De openingstreffer viel in de 11e minuut aan de andere kant. Bruma kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten nadat een schot van Cody Gakpo was geblokt. Van dichtbij passeerde de Portugees PEC-doelman Kostas Lamprou. Het was zijn zevende competitietreffer.

Vier minuten later was het alweer gelijk. Kastaneer schoot hard raak in de rechterbovenhoek. Door zijn tweede treffer, enkele minuten later, ging een streep wegens buitenspel. Ook Bruma zag een doelpunt om dezelfde reden worden afgekeurd.

Kort na rust raakte Gakpo de paal. Schmidt stuurde wat verse krachten, onder wie debutant Dennis Vos, het veld in. Eén van hen, Richard Ledezma, zette de Eindhovenaren in de 73e minuut op voorsprong. Het was het eerste doelpunt van de Amerikaan in de hoofdmacht. Ook Jenson Seelt mocht nog zijn eerste Eredivisieminuten voor PSV maken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore