Voetbal

Trainer Ten Hag zwaait met gelijkspel af bij kampioen Ajax

15 mei 2022 16:35

Trainer Erik ten Hag heeft met een gelijkspel afscheid genomen van Ajax. De nieuwe coach van Manchester United zag zijn ploeg zonder veel basisspelers in de slotfase een punt redden tegen Vitesse (2-2). Edson Álvarez scoorde in de 87e minuut. Loïs Openda trof namens Vitesse tweemaal doel tegen de kampioen, die woensdagnacht lang feestvierde.

Jay Gorter mocht voor het eerst het doel van Ajax verdedigen in de Eredivisie. Hij was alweer de vierde keeper van Ajax dit seizoen in de competitie, na Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en André Onana. Youri Regeer, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Devyne Rensch verschenen ook aan de aftrap in het Gelredome.

Ten Hag wilde niet alleen enkele jeugdspelers een kans geven. Hij kan al langer niet beschikken over de geblesseerde Pasveer, Antony, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Perr Schuurs. Jurriën Timber heeft volgens zijn trainer dringend behoefte aan enkele weken rust en Noussair Mazraoui lag ziek op bed.

Brobbey opende in de 16e minuut nog wel de score voor Ajax. Openda maakte in de 52e minuut gelijk en scoorde in de 56e minuut nog een keer. Berghuis was dichtbij de 2-2 maar schoot op de lat. Hij bereidde in de slotfase wel de 2-2 van Álvarez voor.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore