Voetbal

Willem II verdwijnt ondanks zege na acht jaar uit Eredivisie

15 mei 2022 16:37 Aangepast: 15 mei 2022 17:11

Ondanks een ruime overwinning tijdens de laatste speelronde op FC Utrecht (3-0) moet Willem II de Eredivisie verlaten. De ploeg van trainer Kevin Hofland eindigde op de zeventiende plaats omdat de concurrenten Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam ook wonnen. Willem II speelde sinds 2014 op het hoogste niveau.

Twee jaar geleden stonden de Tilburgers op de vijfde plaats toen de competitie als gevolg van de coronapandemie werd onderbroken. Willem II mocht toen de voorrondes van de Europa League in. Vorig seizoen speelde Willem II zich op de slotdag veilig, maar nu ging het juist mis tijdens de laatste speelronde.

De ploeg van Hofland, de trainer die in maart de ontslagen Fred Grim opvolgde, deed zelf wat het moest doen: winnen van FC Utrecht. Jizz Hornkamp opende al in de 8e minuut de score en Dries Saddiki verdubbelde kort na rust de voorsprong. De toeschouwers in het Koning Willem II-stadion keken vanaf dat moment vooral naar hun telefoon, om de tussenstanden bij NEC - Fortuna en Heracles - Sparta te volgen. De twee concurrenten wonnen echter ook, waardoor de Brabantse ploeg net als PEC Zwolle degradeerde.

De 3-0 was een eigen doelpunt van middenvelder Joris van Overeem van FC Utrecht, dat zo met een forse nederlaag richting de play-offs om Europees voetbal gaat.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore