Vijf ploegen

sc Heerenveen pakt laatste play-offticket Europees voetbal

15 mei 2022 16:25 Aangepast: 15 mei 2022 16:38
Beeld © ANP

sc Heerenveen heeft de strijd gewonnen om het laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De Friezen versloegen in een direct duel Go Ahead Eagles, een andere kandidaat voor het laatste ticket.

Om 14.29 uur vanmiddag maakten NEC, sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Cambuur allemaal nog kans op de achtste plaats. Die plek geeft recht op play-offs om Europees voetbal. Heerenveen ontving Go Ahead, FC Groningen trof Cambuur en NEC nam het op tegen Fortuna Sittard. 

NEC in de problemen

Voor Groningen werd het al snel een moeilijk verhaal, toen Roberts Uldrikis zijn Cambuur Leeuwarden al in de dertiende minuut op voorsprong zette. Heerenveen deed na een half uur wat het moest doen via Sydney van Hooijdonk. De klus was toen nog verre van geklaard, want NEC begon de laatste speelronde op de achtste plaats. In Nijmegen dompelde Zian Flemming het thuispubliek echter in rouw met een doelpunt. De 0-1 bleek ook de eindstand. 

Heerenveen liep ondertussen uit naar 2-0 en 3-0 door goals van opnieuw Van Hooijdonk en Anthony Musaba. Jacob Mulenga bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-1. Cambuur won in Groningen uiteindelijk met 2-3, maar dat had door de winst van Heerenveen geen achtste plek meer als resultaat. 

De eindstand in de strijd om het laatste ticket

8. Heerenveen

9. Cambuur

10. RKC

11. NEC

12. Groningen

13. Go Ahead Eagles

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Willem II gedegradeerd, Heracles verrassend in play-off

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore