Voetbal

Trainers Augsburg en Mönchengladbach maken vertrek bekend

14 mei 2022 19:11

Bundesliga-clubs FC Augsburg en Borussia Mönchengladbach moeten beide voor het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De coach van Jeffrey Gouweleeuw bij Augsburg, Markus Weinzierl, maakte meteen na afloop van het duel met SpVgg Greuther Fürth (2-1 winst) zijn beslissing bekend aan zijn spelers en later aan de media.

Stefan Reuter, manager bij Augsburg, was nog niet op de hoogte van het vertrek van zijn trainer. Weinzierl leek erop te wijzen dat zijn relatie met Reuter niet goed was. "De basis mist", zei de trainer tegen tv-zender Sky over zijn vertrek. "Het is duidelijk dat men meer wil. Dat het ook altijd de opdracht is om boven je budget, boven je stand te eindigen." Augsburg eindigde als veertiende. Het contract van Weinzierl liep af.

Mönchengladbach won met 5-1 van Hoffenheim maar eindigde op een teleurstellende tiende plaats. De club en trainer Adi Hütter maakten allebei vlak na de wedstrijd bekend dat de samenwerking al na een jaar stopt. Hütter had nog een contract tot 2024. "We zijn overeengekomen om ieder onze eigen weg te gaan", aldus de trainer tegen Sky.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore