Voetbal

Bayern München bevestigt dat spits Lewandowski wil vertrekken

14 mei 2022 16:50 Aangepast: 14 mei 2022 17:13

Spits Robert Lewandowski wil vertrekken bij Bayern München. Volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft de 33-jarige Pool dat in een onderling gesprek laten weten. Het contract van Lewandowski loopt halverwege volgend jaar af en er waren al geruchten dat hij niet tot die tijd bij de Duitse kampioen wil blijven. De topschutter wordt nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona.

"Ik heb met 'Lewa' gesproken. In dat gesprek liet hij me weten dat hij niet wil ingaan op ons aanbod om zijn contract te verlengen en dat hij de club wil verlaten", zei Salihamidzic bij tv-zender Sky, voorafgaand aan het afsluitende competitieduel met VfL Wolfsburg.

Standpunt

Bayern zal Lewandowski niet zomaar laten gaan, benadrukt de technisch directeur. "Hij zei dat hij iets anders wil gaan doen. Maar ons standpunt is niet veranderd. Feit is dat hij een contract heeft tot 30 juni 2023", aldus Salihamidzic.

Lewandowski maakte deze jaargang wederom meer dan dertig competitietreffers, nadat hij vorig seizoen een Bundesliga-record had gevestigd door 41 keer te scoren in de competitie. Volgens Salihamidzic is er nog niet met andere clubs gesproken over een transfer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Bayern-coach Nagelsmann rekent ondanks geruchten op Lewandowski

Reactie Xavi

FC Barcelona-trainer Xavi kreeg een dag voor de competitiewedstrijd tegen Getafe ook vragen over Lewandowski. Journalisten vroegen zich hardop af, of de Poolse spits met zijn hoge leeftijd niet te oud is voor de club uit Catalonië.

"Als het om nieuwe aanwinsten gaat, dan maakt leeftijd mij niets uit", aldus de coach. "We hebben immers Dani Alves vastgelegd toen hij 38 was..."

"Spelers verzorgen zich tegenwoordig goed", sloot Xavi af. "Ze zijn professioneler. Alves (39), Zlatan Ibrahimovic (40), Luka Modric (36), Cristiano Ronaldo (37) en Messi (34) zijn grote voorbeelden."

VTBL/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore